Wie is Maartje

Mijn naam is Maartje Smeets-Aarts, getrouwd en moeder van twee jongens in de basisschoolleeftijd. Na 16 jaar als onderzoeker, projectmedewerker, projectleider en beleidsadviseur in de onderwijssector gewerkt te hebben, was ik eind 2015 toe aan een nieuwe carrière-uitdaging.

Het mooie aan het beroep pedicure is dat ik door een voetbehandeling iets prettigs aan een ander kan geven, het resultaat direct zichtbaar is én de ander en ikzelf een tevreden gevoel hieraan overhouden.

In 2016 ben ik begonnen met de basisopleiding pedicure bij Instituut Thomas in Den Bosch. Maartje’s Voetzorg is op 1 november 2016 opgericht. In juli 2017 heb ik de basisopleiding afgerond en in juli 2018 de opleiding tot medisch pedicure. Door middel van specialistische trainingen blijf ik me verder ontwikkelen. Ik ben lid van ProVoet (de branchevereniging voor pedicures). 

Ik heb bewust gekozen voor de specialisatie tot medisch pedicure om ook  mensen met ‘risicovoeten’ als gevolg van diabetes, reuma, kanker, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing goed te kunnen behandelen. Ik ben dan ook regelmatig aan het werk in Verzorgingshuizen zoals Antoniegaarde en Nieuwehagen.

Doordat Nederland vergrijst en mensen die extra zorg nodig hebben steeds langer thuis moeten blijven wonen, waardoor allerlei zorgverleners aan huis nodig zijn, heb ik bewust gekozen voor een ambulante pedicurepraktijk. Op die manier kunnen mensen die moeilijk ter been zijn toch hun voeten professioneel laten verzorgen. Ook voor mensen die niet moeilijk ter been zijn, is het echter heerlijk dat ze niet de deur uit hoeven voor verzorging van hun voeten. Voor mensen met jonge kinderen is het gemakkelijk dat ze geen oppas nodig hebben voor een afspraak bij de pedicure.

Om mensen, die door schimmels of andere aandoeningen, minder mooie nagels hebben de mogelijkheid te bieden toch van mooie nagels te genieten, kan ik uw nagels repareren en tevens van een mooie gellak voorzien.