Wie is Maartje

Mijn naam is Maartje Smeets-Aarts, getrouwd en moeder van twee jongens in de basisschoolleeftijd. Na 16 jaar als onderzoeker, projectmedewerker, projectleider en beleidsadviseur in de onderwijssector gewerkt te hebben, was ik eind 2015 toe aan een nieuwe carrière-uitdaging.

Het mooie aan het beroep pedicure is dat ik door een voetbehandeling iets prettigs aan een ander kan geven, het resultaat direct zichtbaar is én de ander en ikzelf een tevreden gevoel hieraan overhouden.

In 2016 ben ik begonnen met de basisopleiding pedicure bij Instituut Thomas in Den Bosch. Maartje’s Voetzorg is op 1 november 2016 opgericht. In juli 2017 heb ik de basisopleiding afgerond en in juli 2018 de opleiding tot medisch pedicure. Door middel van trainingen blijf ik me verder specialiseren. Ik ben lid van ProVoet (de branchevereniging voor pedicures) en sta geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures van ProCert. Hierdoor is vergoeding van uw voetbehandeling door zorgverzekeraars mogelijk. 

Ik heb bewust gekozen voor de specialisatie tot medisch pedicure om ook  mensen met ‘risicovoeten’ als gevolg van diabetes, reuma, kanker, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing goed te kunnen behandelen. Ik ben dan ook regelmatig aan het werk in Verzorgingshuizen zoals Antoniegaarde en Nieuwehagen.

Vanwege de toenemende vraag naar voetzorg bij kinderen als gevolg van kinderdiabetes, kinderreuma en obesitas heb ik in 2019 bovendien een specialisatie Kindervoeten gedaan.  

Doordat Nederland vergrijst en mensen die extra zorg nodig hebben steeds langer thuis moeten blijven wonen, zijn allerlei zorgverleners aan huis nodig. Ik heb daarom bewust gekozen voor een ambulante pedicurepraktijk. Op die manier kunnen mensen die moeilijk ter been zijn toch hun voeten professioneel laten verzorgen.  Voor mensen die niet moeilijk ter been zijn en kinderen, is het echter ook heerlijk dat ze op deze manier de deur niet uit hoeven, maar in hun eigen vertrouwde omgeving hun voeten kunnen laten verzorgen. 

Om mensen, die door schimmels of andere aandoeningen, minder mooie nagels hebben de mogelijkheid te bieden toch van mooie nagels te genieten, kan ik uw nagels repareren en tevens van een mooie gellak voorzien.